מתכון

קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט

מאי 2019
2 דירוגים
קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה
קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה

המנה הקיצית הזו משלבת בין חום וקור - קבבים חמים ועסיסיים משרימפס וגבינת פטה, שמוגשים על מרק אפונה מרענן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרוטונים

למרק

לקבבים

לשימון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקרוטונים:

1

מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ופירורי לחם ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד הזהבה. מוסיפים שום ומלח, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים היטב.

מכינים את המרק:

2

חולטים אפונה במים רותחים 2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע. מסננים היטב.

3

טוחנים את האפונה עם יוגורט במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק, ממליחים ומפלפלים. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקבבים ומגישים:

5

קוצצים את בשר השרימפס היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקרוטונים, גבינת פטה ועלי תימין. ממליחים מעט (הפטה מלוחה) , מפלפלים ומערבבים היטב.

6

יוצרים 12 קבבים מוארכים ומעבירים לתבנית. יוצקים שמן זית ומנערים קלות את התבנית על מנת שהקבבים יהיו עטופים בשמן.

7

צולים כ-6 דקות עד שהקבבים ורודים (צבע של שרימפס מוכן).

8

יוצקים מרק קר לקערות ומניחים בתוכו קבבים חמים.