מתכון

קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי

אוגוסט 2019
2 דירוגים
קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר
קדירה של צוואר טלה עם שומר ולימון פרסי של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר

השף רותם צרפתי מגיש מנה חורפית ומפנקת, שאחריה כל מה שתרצו זה להיכנס למיטה ולהתכרבל בפוך

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חותכים את שורש הסלרי, שורשי הפטרוזיליה, הלימונים, תפוחי האדמה, הגזרים, השומר וראש השום לקוביות של 2 ס"מ.

2

מחממים שמן בסיר כבד וצולים מעט את הבשר כדי "לסגור" אותו משני צדדיו. מוציאים את הבשר, מכניסים את בצלי השאלוט לסיר ומאדים עד הזהבה.

3

מוסיפים לסיר את כל הירקות ואת כוכב האניס וממשיכים לאדות עד שכל הירקות "מזיעים". מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב, יוצקים את הבירה ואת הציר ומביאים לרתיחה.

4

מכניסים בחזרה לסיר את הבשר ומביאים לרתיחה נוספת, מתבלים במלח ובמעט פלפל גרוס לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה או בתנור בחום נמוך כ-3 שעות.