אוכל פרסי

מה מכינים עם לימון פרסי

יש לו ארומה משגעת, טעם מריר־חמצמץ והוא מעניק לתבשילים הפרסיים את טעמם הייחודי והמוכר. לימון פרסי הוא התבלין הכי טוב במטבח שאתם לא מכירים. זה הזמן לאמץ אותו
פברואר 2020
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, אבן יוגורט ולימון פרסי

הג'מיד (אבן יוגורט) בעצם משמש בתור המלח של המנה והלימון הפרסי מעניק חמצמצות במקום מיץ לימון למתכון המלא
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה

טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן

כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט

כבש, נענע, אפונה - מה יותר בריטי מזה? ובכל זאת כמה תבלינים אקזוטיים עוטפים את המנה בניחוחות אלף לילה ולילה למתכון המלא
קולורבי ציר לימון פרסי וסלסת בצלים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן
קולורבי ציר לימון פרסי וסלסת בצלים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

קולרבי בציר לימון וסלסת בצל

מנה הדורשת לא מעט השקעה - אבל שווה את הטרחה. הקולרבי האפוי מבושל בציר לימון פרסי ומקבל ניחוח וחמיצות עדינה למתכון המלא
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי

2 דירוגים
מנה שמחברת בין כמה סגנונות: את החורשט סבזי הפכתי למרק שבו מתבשלים הדגים, והוא מוגש עם פסטה פיצ'י בשרנית למתכון המלא
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

כתף בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים

4 דירוגים
נתח בשר בבישול ארוך הוא מנת חג קלאסית. כאן היא מגיעה בשילוב הטעמים החמוצים והמתוקים האופייני למטבח הפרסי למתכון המלא