מתכון

קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים

דצמבר 2019
2 דירוגים
קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
קובה-נייה דגים, עלי מיורן וצנוברים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

אין כמו קובה נייה מדג ים טרי-טרי שנקצצה בסכין ונכתשה במכתש ועלי

באחד הביקורים האחרונים שלי בשוק עכו עצרתי כמנהגי לשתות קפה קטן במחסן חנות הדגים של אבו סאלח (שבה קמרונות אבן יוצרים תקרה מטורפת המספקת תפאורה מושלמת). כשעמדתי לעזוב אבו סאלח עצר אותי: "חכה קצת, יש לי פה לברק שקפץ מהים לסירה. תראה מה שאני אעשה איתו." אמר ועשה: הוא פילט את הדג בגסות של דייגים, פשט את עורו, קיצץ בסכין ועשה ממנו קובה-נייה עם עגבניות ובורגול. טעים כל כך! ברבות הימים עשיתי נסיונות אינסוף והכנתי שלל וריאציות על המקור הנהדר הזה. זו המוצלחת ביניהן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חוצים עגבניות וסוחטים בידיים את המיץ והגרעינים לקערית קטנה.

2

קוצצים את הדג בסכין חדה לקוביות בגודל כ- 1/2 ס"מ ואח"כ מעבירים למכתש גדול מאבן וכותשים מעט עם העלי (אם אין מכתש ועלי, קוצצים מעט דק יותר ומעסים את הבשר הקצוץ במשך כמה דקות בעזרת הידיים).

3

מעבירים את הדג לקערה, מוסיפים צנוברים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, המיץ וזרעי העגבניות שסחטנו, מלח, פלפל לבן ועלי מיורן. לשים מעט כדי לאחד את המסה ומגישים מייד עם מעט שמן זית וזילופים של יוגורט.