מתכון

קובלר משמשים מפורק עם קרם פטיסייר

יולי 2021
קובלר משמשים מפורק עם קרם פטיסייר של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו
קובלר משמשים מפורק עם קרם פטיסייר של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו

קובלר הוא קינוח פירות אמריקאי - הפירות נאפים תחת שכבה עבה של בצק פאי ומוגשים עם המון גלידה

רן שומר על הרישול המקסים של הקינוח המקורי, אבל נותן לו טוויסט קליל: הוא מחליף את הבצק העבה בבצק פריך ועדין, ומגיש את הקינוח עם קרם וניל אוורירי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לריבת משמשים

לביסקוויט חמאה

לקרם פטיסייר וניל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ריבת משמשים

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מניחים מים וקורנפלור בסיר רחב שמתאים לתנור, טורפים היטב עד שלא נשארים גושים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, משמשים, חמאה ותבלינים ומערבבים עד שהחמאה נמסה.

3

מעבירים את הסיר לתנור ואופים ללא כיסוי 30 דקות, עד שמתקבלת תערובת סמיכה במרקם ריבה. מערבבים מדי פעם. לחלופין, מבשלים ללא כיסוי על להבה בינונית כ־20 דקות. מערבבים מדי פעם. מעבירים את הריבה לקערה או צנצנת ומקררים עד ההגשה.

מכינים ביסקוויט חמאה

4

מחממים תנור ל־180 מעלות.

5

מעבדים במעבד מזון קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה וקליפת לימון מגוררת ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת במרקם חולי. מוסיפים שמנת מתוקה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק.

6

מעבירים את הבצק למשטח מרופד בנייר אפייה, מאחדים לכדור ומרדדים לעובי 2 מילימטר. מעבירים לתבנית עם הנייר, מפזרים סוכר חום ואופים 20 דקות או עד שהבצק משחים. מצננים.

מכינים את הפטיסייר

7

מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב ותוכן מקל וניל או משחת וניל. טורפים בקערה נפרדת חלמונים, סוכר וקורנפלור עד שאין גושי קורנפלור. יוצקים את תערובת החלב לאט ותוך כדי טריפה לקערת החלמונים. טורפים ומסננים את התערובת בחזרה לסיר. מביאים את התערובת לרתיחה עדינה במשך 2 דקות וממשיכים לבשל תוך ערבוב על להבה בינונית כ־2 דקות, עד שהקרם מסמיך. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד המונח ישירות על שעות לפחות הקרם. מעבירים למקרר ל־4 שעות (עדיף ללילה שלם).

8

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. טורפים את הפטיסייר הקר למרקם חלק, מוסיפים אליו את הקצפת ומקפלים אותה לתוך הקרם בעזרת לקקן לקבלת קרם חלק ואוורירי. מעבירים את הקרם לשק זילוף.

מרכיבים את המנה ומגישים

9

מניחים בכל צלחת הגשה 4 כפות ריבת משמשים, שוברים חתיכה גסה מהביסקוויט לכיסוי מלא של הריבה ומניחים עליה. יוצקים מעל הביסקוויט או לידו את הפטיסייר.

גיוונים:

  • אפשר לשמור את שאריות הריבה בצנצנת אטומה במקרר ואת הביסקוויט בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
  • אם לא אוהבים הל, מתבלים את הריבה בתבלינים אחרים, כמו אגוז מוסקט, אניס או וניל לפי הטעם.
  • הביסקוויט יהיה נפלא גם לבדו, כעוגייה פריכה לצד הקפה. אופים אותו כרגיל, שוברים באופן חופשי ושומרים בצנצנת אטומה.