החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
שמים את כל החומרים במכל מעבד המזון, ומעבדים כ- 10 דקות לקבלת כדור בצק מעט דביק, אחיד וחם. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים את הקערה במגבת ומשאירים לתפיחה של שעה לפחות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
ממלאים ואופים
2
משמנים סיר עגול גבוה. מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים. משמנים היטב את כפות הידיים ומשטחים- פותחים כל חתיכה ליריעה רחבה. מפזרים במרכז מעל כל יריעה עלי זעתר וזיתים ומניחים פרוסות גבינה במרכז. יוצקים מעל 4 כפות שמן זית בצורה אחידה ככל הניתן. מקפלים את החלק הקרוב אליכם פנימה עד מרכז היריעה ואז מגלגלים מהצד הסגור לגליל הדוק.
3
חותכים כל גליל למקטעים שרוחבם כרבע מגובהו של הסיר. מעמידים את המקטעים בסיר, לא בצפיפות וכשהחלק הפתוח פונה מעלה. מכסים את הסיר במגבת ומניחים לתפיחה של כ-30 דקות או עד שהבצק מגיע כמעט עד שפת הסיר.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הסיר במכסה או ביריעת נייר אלומיניום ואופים 1/2 שעה. מסירים את המכסה ואופים עשר דקות נוספות עד שפני הקובנה שחומים.