מתכון

קובנייה דג ברוטב חמאה וצלפים

יולי 2020
קובנייה דג ים ברוטב חמאה וצלפים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קובנייה דג ים ברוטב חמאה וצלפים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

תערובת קובנייה קרה ורעננה נחה על רוטב חמצמץ ועשיר שמורכב מחמאה מזוקקת, צלפים ושעועית ירוקה קצוצים

הרוטב יכול להישמר במשך כמה ימים בצנצנת במקרר והוא מושלם עם עוף צלוי, דגים נאים או צלויים, ירקות קלויים, או סתם ככה על ברוסקטה עבה עם גבינה טובה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב חמאה וצלפים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים בורגול במי ברז מחוץ למקרר למשך חצי שעה. מסננים ומעבירים לסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 5 דקות. מסננים ושוטפים לצינון. מעבירים לקערה.

2

מוסיפים את יתר חומרי הקובנייה לבורגול ומערבבים־לשים בידיים.

מכינים רוטב חמאה וצלפים

3

מחממים את כל חומרי הרוטב במחבת רחבה ומטגנים מעל להבה בינונית כ־ 5 דקות, עד שהבצל והשום מזהיבים קלות. מסירים מהאש ויוצקים לצלחת הגשה רחבה.

מרכיבים ומגישים

4

יוצרים קובות בצורה חופשית עם הידיים ומניחים על הרוטב, מפזרים מעל קליפת ליים מגוררת ומגישים.