מתכון

קוזונק

דצמבר 2015
קוזונק. צילום: דניאל לילה
קוזונק. צילום: דניאל לילה

קנינו שני מאפים ענקיים, חמים ובעלי ניחוח משגע. אחד נאכל בעודו חם ברחוב, ואילו את השני כרסמנו במשורה

ספק עוגה ספק לחם, שמשאיר טעם של עוד, כי כולנו בול-ג-רים.

בוקר קר אחד, בעודנו צועדים ברחובות סופיה היפה (והקומוניסטית עדיין), ראינו איך מתחיל להיווצר תור ליד אחת החנויות. בלי לחשוב פעמיים ובלי לדעת בעבור מה, רצנו ונעמדנו בתור. הריח הבטיח משהו טעים. מהאנשים בתור למדנו ש”יש היום קוזונק”. עיני חמותי קרנו מאושר. “אמא שלי היתה אופה קוזונק,” היא התרגשה. קנינו שני מאפים ענקיים, חמים ובעלי ניחוח משגע. אחד נאכל בעודו חם ברחוב, ואילו את השני כרסמנו במשורה: כל יום פרוסה, כדי לשמר את הטעם. לאחרונה נזכרתי בקוזונק והתחלתי לחפש אחר מתכון טוב שיחזיר את הטעם ההוא, מרחובות סופיה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצים, קליפת לימון וחלב ומתחילים ללוש. תוך כדי לישה מוסיפים חמאה בהדרגה. לשים כ-12 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד. מכסים ומתפיחים לילה במקרר.

מרכיבים ואופים:

2

מערבבים סוכר עם קינמון.

3

מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מפזרים קמח על משטח עבודה, ולשים כל שליש למלבן בגודל 40x30 ס”מ. מפזרים ½2 כפות סוכר מתובל ומגלגלים כרולדה או כמו ספר תורה. מניחים בתבנית ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מורחים את הרולדות בחלמון, מפזרים סוכר ואופים כ-30 דקות או עד שאפוי ומוזהב