מתכון

קוט דה בף צלוי לשלמות

ספטמבר 2019
1 דירוגים
קוט דה בף צלוי לשלמות של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה
קוט דה בף צלוי לשלמות של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה

הנוכחות של העצם מוסיפה המון טעם ותורמת גם למרקם רך יותר כיוון שרקמו החיבור שמחברות אותה לנתח מפרישות ג'לטין

הקוט דה בף הוא אחד משמונה הצלעות שיושבות בין הסינטה לצוואר. בשלנים ביתיים בדרך כלל עומדים מול נתחים בגודל שלו
מבועתים, אבל אין סיבה. ההכנה פשוטה בדיוק כמו של כל סטייק אחר ודווקא הצלייה בנתח גדול חוסכת זמן – צולים אותו ויושבים לאכול בלי לעמוד מעל הגריל או המחבת ולצלות סטייקים אישיים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה.

2

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3

מלהיטים מחבת כבדה שמתאימה לתנור וממיסים חמאה. מוסיפים עלי מרווה וצורבים את הנתח 4 דקות מכל צד. מדי פעם יוצקים את החמאה החמה על הנתח.

4

מעבירים את המחבת לתנור וצולים 8 דקות למידת עשייה מדיום. נותנים לנתח לנוח 4-3 דקות לפני הפריסה.

5

מנתקים את הנתח מהעצם בעזרת סכין דקה וארוכה (הוא מתנתק בקלות) ופורסים אותו לרוחבו לפרוסות דקות. מפזרים מלח ופלפל ומגישים.