מתכון

קולרבי בציר לימון וסלסת בצל

מנה הדורשת לא מעט השקעה - אבל שווה את הטרחה. הקולרבי האפוי מבושל בציר לימון פרסי ומקבל ניחוח וחמיצות עדינה

יולי 2019
קולורבי ציר לימון פרסי וסלסת בצלים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן
קולורבי ציר לימון פרסי וסלסת בצלים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לציר לימון

לסלסת בצל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים קולרבי בתבנית מרופדת במלח גס, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ–1/2 שעה לריכוך מלא.

מכינים ציר

2

מחממים שמן זית בסיר וצורבים לימונים על אש קטנה כ־10 דקות תוך כדי סיבובם עד שקליפתם משחירה, מוציאים מהסיר. מגדילים לאש בינונית, מוסיפים 2 כפות שמן, עגבניות, שום, תימין ואורגנו ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות.

3

מוסיפים את הקולרבי האפויים, אחד הלימונים החרוכים ויתר מרכיבי הציר. מרתיחים, מקטינים את האש, ומבשלים מכוסה שעה או עד שהקולרבי רכים מאוד.

4

חותכים כל קולרבי ל־3־4 פלחים עבים.

מכינים את הסלסה

5

מערבבים בקערה בצל ירוק, שום ופלפל צ'ילי. קוצצים את קליפת הלימון השרוף השני ומוסיפים. מחממים את שמן הזית עד שהוא מתחיל לעשן ושופכים על הסלסה בזהירות. מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים.

מרכיבים את המנה

6

צולים את הקולרבי במחבת עם 2 כפות שמן זית דקה מכל צד. מתבלים במלח ופלפל. במקביל מחממים את ציר הלימון הפרסי. נזהרים שלא יצטמצם ויהפוך למר. מניחים את הקולרבי בצלחת הגשה, מוזגים את הציר ומגישים עם הסלסה.