אל תפחיתו מכמות הנענע – טעמה מתעדן בזמן הבישול הממושך והיא מוסיפה לקונסומה עוד רובד של קרירות. באותה שיטה אפשר להכין קונסומה משילובי פירות אחרים לפי טעמכם.
באותה שיטה מכינים
• קונסומה מלון, לימון ולואיזה: מחליפים את הפירות שבמתכון הבסיסי ב- 2 ק"ג קוביות מלון (מכ- 2 מלונים), 100 מ"ל ( 1/3 כוס + כף) מיץ לימון ו- 5 עלי לואיזה.
• קונסומה אננס וסלק: מחליפים את הפירות שבמתכון הבסיסי ב- 2½ ק"ג קוביות אננס (מכ- 3 פירות), קוביות של 2 סלקים קטנים, 100 גרם ( 1/2 כוס פחות כף) סוכר ו- 30 גרם ( 2 כפות) מיץ לימון.
10 מנות בנפח 120 מ"ל ( 1/2 כוס)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים מנגו בקערת נירוסטה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
2
מחממים מעט מים בסיר.
3
מוציאים את הקערה מהמקפיא ומוסיפים סוכר, מיץ תפוזים ונענע. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים על הסיר. מבשלים כ- 4 שעות על להבה נמוכה.
4
מסירים את הניילון מהקערה ומסננים את הקונסומה. מקררים ומגישים.