מתכון

קונסומה

דצמבר 2015
1 דירוגים
קונסומה. צילום: דן פרץ
קונסומה. צילום: דן פרץ

השיטה הצרפתית להכנת מרק עשיר. בקערה מככב ציר עוף וירקות עשיר שמקבל את הצלילות המפורסמת שלו בזכות חלבוני הביצה

תוספות:

  • ירקות: מבשלים בנפרד ומוסיפים רק אחרי שהמרק מוכן. מומלץ ללכת על ירקות צבעוניים ובמידת הצורך חתוכים קטן ויפה: אפונים, פטריות, גזר מבושל וחתוך לקוביות קטנות, עשבי תיבול (עלעלי פטרוזיליה או שמיר) וכו'. לא מומלץ להוסיף ירקות כמו סלק, שיצבעו את המרק.
  • פחמימות: בצקניות, אטריות, קרפ חתוך לרצועות דקיקות או כיסנים (קרפלעך או טורטליני).
  • רויאל: תערובת שכוללת ביצים שלמות, חלמונים, שמנת ולפעמים גם ציר עוף או מי השריה של פטריות מיובשות.
  • התוספת הקלאסית: מטגנים לב חסה במעט חמאה עם מלח ופלפל עד שהוא מתרכך אבל שומר על צבעו. חוצים לאורך ומוסיפים למרק עם אפונה וקוביות של בייקון או חזה אווז.

בוקה גרני מורכב מ-6-5 גבעולי פטרוזיליה, 5-4 גבעולי תימין ו-2 עלי דפנה עטופים בעלה של כרישה וקשורים בחוט.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבוקה גרני (זר תבלינים קשור בחוט):

לבוקה גרני (זר תבלינים קשור בחוט):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוצצים דק את הירקות הקשים - גזר, כרישה וסלרי (אפשר במעבד מזון בפולסים). מוסיפים עגבנייה ורסק עגבניות וקוצצים גם אותם.

2

מערבבים את הבשר עם החלבונים בקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים לתערובת דלילה.

3

יוצקים ציר קר לסיר ומוסיפים את תערובת החלבונים. מערבבים ומתחילים לחמם על להבה בינונית-נמוכה. מדי פעם מערבבים בעדינות, כדי ששום דבר לא יידבק לתחתית. מחממים עד שהמסה הבשרית נקרשת למעין קציצה רכה מאוד, שצפה מעל פני הנוזל.

4

פוערים בעדינות חור בקוטר 4-3 ס"מ במרכז הקציצה בעזרת מצקת קטנה או כף ומסלקים את הבשר לצידי הסיר. דרך החור מחדירים מצקת ומגרדים בעדינות את תחתית הסיר, כדי לוודא ששום דבר לא נדבק לתחתית.

5

מכניסים לסיר בוקה גרני עטוף בעלה כרישה וקשור בחוט דרך החור, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. ממשיכים לבשל על סף רתיחה 60-40 דקות עד שהמרק צלול לגמרי.

6

מסננים ומגישים חם עם או בלי תוספות.