מרק עדשים ובורגול של אביבה חורי מפסוטה. צילום - אביבה חורי מרק עדשים ובורגול 55 דקות + 30 דקות השרייה קל כשר טבעוני במרק הזה אין כמעט תיבול או מרכיבים - הוא רק תפאורה להצגה האמיתית: כדורי בורגול רכים ומתובלים שמתבשלים יחד עם העדשים למתכון המלא
כיסוני ביצים במילוי בשר – Dàn jiǎo של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון כיסוני ביצים במילוי חזה עוף – דאן ג'ייאו מאת דקלה חיון קל כשר חזה עוף הכיסונים האלה עשויים מביצה ולא מבצק, מה שהופך אותם לקלים להכנה וידידותיים לרגישים לגלוטן למתכון המלא
קרוטוני שאור מתובלים בקקאו. צילום: shutterstock קרוטוני שאור מתובלים בקקאו מאת רינת צדוק 15 דקות קל צמחוני טבעוני הקרוטונים האלה הם הברקה - יש בהם חמיצות, מתיקות ומרירות נעימה של קקאו למתכון המלא
כופתאות שעועית מבושלות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה כופתאות שעועית מבושלות מאת רינת צדוק 1.5 שעות קל כשר טבעוני הכופתאות האלה קצת מזכירות קובה ויהיו נהדרות בתוך מרק - אבל אפשר לאכול אותן גם סתם ככה, כמנה טבעונית למתכון המלא
קרקר שעועית שחורה ושומשום של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה קרקר שעועית שחורה ושומשום מאת רינת צדוק שעה וחצי קל כשר טבעוני קרקרים שחורים, נטולי קמח אבל עשירים בחלבון, הנראים כמו צוקי בזלת למתכון המלא
אש א־רשתה – מרק קטניות, עשבים, שורשים ואטריות של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר אש א־רשתה – מרק קטניות, עשבים, שורשים ואטריות מאת מיכל חביביאן שעתיים קל כשר טבעוני מרק הדגל של המטבח הפרסי, שמכיל את כל הטוב שיש לחורף להציע למתכון המלא
קובה חמוסה. צילום: shutterstock קובה חמוסטה מאת רות אוליבר למתקדמים כשר בשר את הגרסה הזו למדתי משכנתי עדינה שקיבלה אותה מאמא שלה, שקיבלה אותה מחמותה... בקיצור: קובה עם אילן יוחסין למתכון המלא
קרוטוני דואה של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב קרוטוני דואה מאת מיכל בוטון ועדינה זוסמן 20 דקות קל מאוד כשר טבעוני תוספת נהדרת לכל סלט: קורטונים פריכים ומתובלים בדואה, תערובת תבלינים מצרית שאפשר להכין בבית למתכון המלא
מנטי בציר פטריות ועלי בר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין מנטי בציר פטריות ועלי בר מאת שף מיכאל גרטופסקי שעתיים וחצי למתקדמים כשר בשר 3 דירוגים הבסיס של המרק הוא ציר פטריות מלא טעמים אדמתיים וחורפיים ובתוכו משתכשכים הכיסני הבוכריים למתכון המלא
מרק ירקות עם בצקניות ושמיר. צילום: shutterstock מרק ירקות עם בצקניות ושמיר מאת רות אוליבר שעה ו-10 דקות קל כשר מרקים 2 דירוגים שמיר הוא המרכיב הסודי במרק הזה - הוא מוסיף לו טעם רענן קצת אחר. הבצקניות משלימות את המרק ליצירת ארוחה שלמה למתכון המלא
בא מי - אטריות ביצים וון טון של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקוביאטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקוביוון טון של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי בא מי – אטריות ביצים וון טון מאת התאילנדית בסמטת סיני שעה למתקדמים כשר נודלס 3 דירוגים שורשי המנה במטבח הסיני, מהבצק מכינים אטריות וגם וון טון. אפשר להגיש את הבא מי ללא ציר ולצד רטבים לתיבול למתכון המלא
קאו סוי – מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים – קאו סוי מאת התאילנדית בסמטת סיני שעה וחצי למתקדמים כשר מרקים 2 דירוגים את מחית קארי מכינים לבד, עם תבלינים יבשים והיא הופכת את המרק לארומטי במיוחד למתכון המלא
סלט פאטוש עם קרוטוני פולנטה של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף קרוטוני פולנטה ופיצוחים מאת אלרן גולדשטיין 1:30 שעות קל כשר ללא גלוטן 2 דירוגים קרוטונים זהובים ומלאי טעמים מפתיעים (אגוזים, גרעינים, גבינה). הם ישדרגו כל סלט וטובים לנשנוש בפני עצמם למתכון המלא
מרק בשר עם טורטליני מלוחייה של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן מרק בשר עם טורטליני מלוחייה מאת יהלומה לוי שעתיים + לילה במקרר + 8 שעות בישול הציר למתקדמים כשר בשר 1 דירוגים בשנים האחרונות אני מתעסקת רבות במטבח איטלקי והבישול במלוחייה מניב בשר עז טעם ורך במיוחד למתכון המלא
שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעתיים קל כשר חלבי 6 דירוגים במקום מלית הבשר המסורתית, נוף עתאמנה משדכת למרק היוגורט כיסונים במילוי צמחוני של שפע ירוקים למתכון המלא
שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעתיים קל כשר בשר 4 דירוגים במקור, השישברק ממולא בבשר ומבושל במרק יוגורט. כאן נוף עתאמנה שידכה למלית המסורתית מרק עגבניות מתובל למתכון המלא
שישברק ממולא מרציפן שומשום במרק סחלב של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה שישברק ממולא מרציפן שומשום במרק סחלב מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעתיים קל כשר חלבי 5 דירוגים הסחלב הסמיך עוטף את השישברק במעטה לבן ועדין, והכיסונים עצמם ממולאים במלית מתוקה של שומשום ודבש למתכון המלא
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף מאת שף יוגב ירוס 6 שעות למתקדמים כשר אוכל אסייתי 4 דירוגים גרסה עדכנית לכיסוני דמפלינגס סיניים. הם רכים, שומניים ומתחברים נפלא למרק מתובל וחריף למתכון המלא
קובה סלק ובשר במרק אדום של אמירה נתנוב. צילום: רמי זרנגר קובה סלק ובשר במרק אדום שעתיים קל בשר כשר 18 דירוגים מנה בשרית של קובה סלק עשוי מבצק רך וגמיש כמו פלסטלינה למתכון המלא
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע מרק פו עוף (Pho ga) עם וון-טון ונתחי עוף מאת אסנת הופמן 5 שעות+לילה צינון במקרר למתקדמים לא כשר מרקים 2 דירוגים בווייטנאם מקובל לקצוץ את העוף על עצמותיו באמצעות קופיץ, אבל אפשר בהחלט להפריד את הבשר מהעצמות למתכון המלא
טוויל פרמזן וקצח. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו טוויל פרמזן וקצח מאת אוריה גבע 40 דקות קל מאוד כשר אפייה הטווילים הם מאפים דקים, פריכים ושקופים למחצה, המשמשים לרוב כבסיס או קישוט לקינוחים, אך נהדרים גם בגרסה מלוחה למתכון המלא
פריטטן. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו פריטטן מאת אוריה גבע 10 דקות קל מאוד כשר פסטה אטריות אוסטריות נימוחות, שמשבחות כל מרק עוף. במתכון הקלאסי הן מתובלות בעירית קצוצה, אבל הפעם השתמשתי במרווה למתכון המלא
כדורי פולנטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו כדורי פולנטה מאת אוריה גבע 20 דקות ללא גלוטן כשר קל מאוד 1 דירוגים את הפולנטה פוגשים לרוב כמחית או כדייסה. קבלו אותה בצורת כדורים צהבהבים אפויים בתנור: פריכים מבחוץ ורכים מבפנים למתכון המלא
קרקר-פטנט טורטייה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו קרקר-פטנט טורטייה מאת אוריה גבע 15 דקות קל מאוד כשר אפייה טורטייה מכסיקנית הופכת לקרקרים יפהפיים במגוון טעמים. מתאימים לכל מרק שתרצו למתכון המלא
קונסומה. צילום: דן פרץ קונסומה מאת שף חגי לרנר 1:30 שעות קל כשר מרקים 2 דירוגים השיטה הצרפתית להכנת מרק עשיר. בקערה מככב ציר עוף וירקות עשיר שמקבל את הצלילות המפורסמת שלו בזכות חלבוני הביצה למתכון המלא
קרפלך. צילום: מיכל לנרט קרפלך של דודי שיק מאת דודי שיק 1:30 שעות למתקדמים כשר מתכונים לראש השנה 1 דירוגים אין כמו קערת מרק עוף שבושל באהבה, עם נשמה יתירה, כשבתוכו צפים קרעפלך מדושני עונג, ממולאים בכבד או בשר טחון למתכון המלא
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע קובה סלק מאת אמיר קרונברג שעה ורבע למתקדמים כשר בשר 35 דירוגים מתכון נהדר לכדורי קובה רכים, שצפים בתוך מרק סלק חמצמץ וטומנים בחובם עולם שלם של טעמים וזיכרונות למתכון המלא