מתכון

קונפי תאנים

מה שחשוב בהכנת קונפי הוא שימוש בשמן זית באיכות גבוהה עם חרפרפות מסוימת ואפייה בחום נמוך

אוגוסט 2021
קונפי תאנים של נועה לוי. צילום: שני בריל
קונפי תאנים של נועה לוי. צילום: שני בריל

המנה הזאת היא חלופה לשימור הסטנדרטי של תאנים בצורת ריבה. מה שחשוב בהכנת קונפי הוא שימוש בשמן זית באיכות גבוהה עם חרפרפות מסוימת ואפייה בחום נמוך. אמנם זה לוקח יותר זמן, אבל התאנים שומרות על הצורה ולא מתפרקות. את הקונפי אפשר לשמור אפשר לשמור בצנצנת מעוקרת במקרר (להקפיד לכסות אותן לחלוטין בשמן) ולהשתמש להגשה עם גבינות, כתוספת לסלט או כחומר גלם להכנת בשרים. כאן נועה מגישה אותן עם גרמולטת פטל אדום ויוגורט כמנה ראשונה מקסימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגרמולטת פטל אדום

להגשה

אופן ההכנה

מכינים קונפי תאנים

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

2

מניחים בסיר בינוני את כל המרכיבים ויוצקים שמן זית לכיסוי התאנים. מכסים וצולים בתנור 4 שעות, עד שהתאנים מתרככות אך נשארות שלמות.

מכינים את הגרמולטה

3

מניחים בקערה פטל, מיץ וקליפת ליים מגוררת, כוסברה, צ'ילי, שום, שמן זית ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול: הסלט צריך להיות חמצמץ, לימוני וחרפרף.

מרכיבים את המנה

4

משטחים יוגורט בצלחת חצי עמוקה, מניחים מעל את התאנים החמימות מהקונפי ומזלפים מעט שמן זית מהקונפי. מניחים מעל כל תאנה כפית גרמולטה, מזלפים מעל כל המנה את מיץ הגרמולטה ומגישים.