מתכון

קוקילידה של חן שוקרון

דצמבר 2015
קוקילידה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קוקילידה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גיוון: את הגלידה אפשר להחליף לגלידה בכל טעם שאוהבים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את העוגיות:

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.

3

שמים ביצים, סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים עוד 2 דקות לקבלת תערובת אחידה.

4

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מוסיפים מלח ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לשוקולד בעזרת מרית עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפלים פנימה.

5

מניחים תלוליות אחידות של הבלילה בתבנית בעזרת כף קפיצית לגלידה בקוטר 4 ס"מ או שתי כפיות במרווחים גדולים של כ-5 ס"מ.

6

אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ונסדקות מעט בחלקן העליון. מצננים לחלוטין. העוגיות ללא הגלידה יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפ' החדר.

מרכיבים את העוגיות:

7

משדכים את העוגיות לזוגות. על גבי מחצית מהן מניחים כף גדושה של גלידת וניל. סוגרים בעוגייה נוספת. אוכלים מייד או שומרים במקפיא עד 3 ימים.