על אף שהעגבניות מתוקות באופן טבעי הסטנדרט התעשייתי לייצור קטשופ הוא להכביר בסוכר. כשמכינים קטשופ בבית מגלים שממש אין צורך בזה. אם רוצים עוד מתיקות, פשוט משתמשים בעגבניות תמר — הזן המתוק ביותר שיש. בבית תוכלו גם לשלוט במרקם. אחרי חצי שעת בישול מסננים את הקטשופ. אם הוא אינו סמיך דיו עבורכם, פשוט ממשיכים בבישול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
טוחנים עגבניות, בצל, סלרי, סויה, סוכר חום, סירופ תירס וחומץ תפוחים במעבד מזון כ-2 דקות למחית אחידה.
2
מעבירים לסיר, מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
3
מורידים מהאש, טוחנים במוט ריסוק ידני ומסננים במסננת דקה. אם הקטשופ שהתקבל אינו סמיך דיו, מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה 60-30 דקות (מערבבים מדי פעם) עד לקבלת המרקם הרצוי.