מתכון

קייק פופס

אם יש בידכם עוגת גזר, אפשר לעשות לה מתיחת פנים עם אייסינג שווה ולהפוך לסוכריות כיפיות על מקל

קייק פופס2. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
קייק פופס2. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

אייסינג, בצק סוכר וצבעי מאכל

רויאל אייסינג
זיגוג קלאסי לעוגות ועוגיות מחלבונים ואבקת סוכר. רויאל אייסינג (בצורת אבקה לערבוב עם מים) נמכר בחנויות המתמחות בקונדיטוריה, אך מחירו מופקע, וממש קל להכין אותו בבית.
אפשר לשחק עם הסמיכות, כדי שתוכלו מחד לצבוע משטחים ומאידך לכתוב בזילוף דק או לקשט (למשל לקישוט מטבעות שוקולד, ראו תצלום בעמ' 79). הרויאל אייסינג מתקשה במגע עם האוויר הפתוח. אם לא משתמשים מייד, שומרים בקופסה סגורה היטב בטמפ’ החדר.

בצק סוכר
מעין פלסטלינה אכילה. קונים בחנויות המתמחות בקונדיטוריה. לפני השימוש לשים ומרדדים בעזרת אבקת סוכר עד שגמיש וקל לעבודה. אם רוצים לפסל דמויות, כדאי להשתמש בתערובת של אבקת סוכר וקורנפלור לרידוד. מדביקים את הבצק בעזרת ריבה, רויאל אייסינג או ממרח נוטלה. בגמר העיצוב מניחים לייבוש באוויר הפתוח ולא במקרר (הלחות במקרר גורמת לבצק להגיר נוזלים). מאחסנים מכוסה היטב בשקית בתוך קופסה אטומה (כיוון שהוא מתקשה במגע עם האוויר).

צבעי מאכל
מומלץ לרכוש צבעי מאכל על בסיס ג’ל (ולא אבקה). המותגים המובילים הם וילטונז, שוגר פלייר ומג’יק קולורז, כשהאחרון נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר וגם את מגוון הצבעים הרחב ביותר (כ-30 גוונים). ל"מג’יק קולורז" יש גם סדרה של צבעים על בסיס פיגמנט טבעי.
כדאי לדעת: ההבדלים באיכות המותגים השונים משמעותיים רק כשמנסים להגיע אל הגוונים החזקים, כמו אדום, חום כהה, ירוק כהה ושחור. במצב כזה כדאי ללכת על סדרות ה”אקסטרה”, בהן הפיגמנט מרוכז יותר (אחרת אם תוסיפו צבע אדום לבצק לבן תקבלו במקרה הטוב ורוד כהה).
משתמשים בכמויות מזעריות – מתחילים עם קמצוץ אבקה על חוד של סכין או קיסם ומוסיפים בהדרגה עד שמגיעים לגוון הרצוי.

להכנת הבצק המנה יש להצטייד בעוגת גזר מוכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים את האייסינג: מערבלים גבינה וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-30 שניות לקרם חלק.

2

מוסיפים אבקת סוכר ווניל ומערבלים עוד כדקה לקרם בהיר וחלק.

3

שמים עוגת גזר (או עוגה בחושה אחרת) במעבד מזון וטוחנים למרקם של פירורים דקים. מעבירים לקערת ערבוב.

4

מוסיפים זיגוג אייסינג גבינת שמנת ומערבבים בגב של כף לתערובת דחוסה ולחה.

5

מגלגלים לכדורים בקוטר ½3 ס”מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (כדי למנוע מהם להידבק - אין אפייה בהמשך). מעבירים למקפיא לרבע שעה עד שמתמצקים.

6

נועצים בכדורים מקלות של סוכריות.

7

ממיסים שוקולד לבן עם שמן בקערה על ביין מארי. טובלים את הכדורים בשוקולד ומייד מעטרים בסוכריות. נועצים את המקלות בקלקר עד להתייצבות (באוגוסט כדאי שסביבת העבודה תהיה ממוזגת היטב). שומרים במקרר.