מתכון

קייק קפה שוקולד

ספטמבר 2019
3 דירוגים
קייק קפה שוקולד. צילום: shutterstock
קייק קפה שוקולד. צילום: shutterstock

אפשר לגוון ולהכין את העוגה עם וניל או פירות יער, אבל היחס המקורי בין המרכיבים הוא פשוט יחס מנצח לכל עוגה בחושה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית מוקה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת במרקם של קרם. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבלים להיטמעותן.

3

מנפים קמח תופח, קפה נמס, אבקת סודה לשתייה ומלח בכלי נפרד.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמנת והחלב לסירוגין עם תערובת הקמח ב- 3 סבבים (מתחילים ומסיימים בקמח)

מכינים מלית מוקה

5

ממיסים שוקולד עם חלב וקפה נמס במיקרוגל. מצננים מעט ומערבבים פנימה רבע מבלילת העוגה. מעבירים לשק זילוף.

6

יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבניות משומנות ומקומחות, מזלפים פס רחב של מלית מוקה במרכז, ויוצקים את יתרת הבלילה מעל. בעזרת כף עורמים את מה שנשאר ממלית המוקה ומערבבים קלות בעזרת סכין או קיסם ליצירת דוגמת שיש.

7

אופים 40-35 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.