מתכון

קימצ'י: כרוב מותסס קוריאני

פברואר 2019
4 דירוגים
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

ההתססה של קימצ'י קוריאני קלאסי יכולה לקחת חודשים ארוכים. רינת צדוק מגישה גרסה קצרה וקלילה יותר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשלב ראשון

לשלב שני

לשלב ראשון

לשלב שני

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לשלב הראשון

1

מנקים את הכרוב, מפרקים לעלים וחותכים כל עלה ל־4.

2

ממיסים את המלח במים תוך כדי ערבוב ומשרים את עלי הכרוב בתמיסה למשך יממה. מסננים (שומרים את הנוזלים) ומעבירים לקערה.

לשלב השני

3

מערבבים את מרכיבי השלב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מפזרים את התערובת על הכרוב ומעסים בידיים (רצוי עם כפפות). מעבירים את הכרוב לצנצנת, יוצקים את הנוזלים, מניחים משקולת (כמו חתיכות ירק או שקית אטומה עם מים) על הכרוב ואוטמים. ההתססה עורכת כשבוע. כל יום פותחים את המכסה לשחרור הגז. לאחר שבוע מעבירים למקרר.