מתכון

קינוח גבינה אישי עם ג'לי פירות

דצמבר 2015
קינוח גבינה אישי עם ג'לי פירות של שי-לי ליפא. צילום: דניאל לילה
קינוח גבינה אישי עם ג'לי פירות של שי-לי ליפא. צילום: דניאל לילה

צונן, צבעוני ומרשים - קינוח גבינה מושלם שי לי לשבועות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למוס:

לג'לי פירות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המוס:

1

ממיסים שוקולד במיקרוגל או בקערה מעל בן מארי. מצננים מעט. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב.

2

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה.

3

יוצקים את התערובת לצנצנות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מכינים את הג'לי:

4

מערבבים ג'לטין בכוס מיץ ומניחים לכמה דקות.

5

בינתיים מחממים את 2 כוסות המיץ הנותרות וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.

6

יוצקים את כוס המיץ עם הג'לטין למיץ עם הסוכר ומערבבים היטב. מסננים מעל מסננת דקה ומצננים כ-15 דקות — התערובת צריכה להיות חמימה יותר מטמפ' החדר אך לא רותחת, כדי שלא תפגע בעוגת הגבינה כשניצוק מעליה את הג'לי.

7

יוצקים את הג'לי החמים על העוגות, מפזרים פירות, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

גיוון: אם מעדיפים ג'לי אדום ולא כתום – אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ רימונים טבעי