מתכון

קישואים (קרעה) עם סלסת עשבי תיבול

דצמבר 2018
3 דירוגים
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

קרעה היא זן של דלעת שגדל בקיץ - טעמה הוא שילוב של קישוא ודלעת. הטיגון העמוק הופך אותה לפריכה ומגרה, בדומה לצ'יפס

אל תחששו לטגן את הקרעה בשמן עמוק – היא לא סופחת שמן כי היא עשויה ברובה מים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלסת עשבי תיבול

לסלסת עשבי תיבול

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים פטרוזיליה, נענע, פלפל ירוק ושום עם שמן זית ומלח עד לקבלת סלסה אחידה.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את יחידות הקרעה בשלמותן עד שהן משחימות (כרבע שעה לפחות).

3

חוצים כל קרעה לאורכה, מניחים בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הסלסה, מזלפים שמן זית ומפזרים צנוברים.