מתכון

קישוא עגול ממולא בבשר ואוכמניות

שפית לילה גראבלי מגישה קישוא עגול במילוי בשר וחיטה ברוטב אריסה נשכני

מרץ 2019
קישוא עגול ממולא בבשר ואוכמניות של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קישוא עגול ממולא בבשר ואוכמניות של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לירקות

אופן ההכנה

1

חותכים את החלק העליון של הקישואים ליצירת מעין מכסה ושומרים בצד את מה שחתכנו. מרוקנים את תכולת הקישואים (דופן הקישוא צריכה להיות בעובי 1.5 ס"מ).

2

מטגנים את הבצל בשמן סויה עד הזהבה ומוסיפים את הבשר. מבשלים כרבע שעה.

3

משרים את החיטה במים פושרים חצי שעה ומוסיפים לבשר. מוסיפים את האוכמניות, מערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות עד שכל המרכיבים מתאחדים בטעמם. מצננים.

לרוטב

4

מטגנים בסיר עם שמן סויה את השום והאריסה. מוסיפים ציר בקר ומבשלים עד רתיחה. מוסיפים תימין, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות.

להרכבת המנה

5

ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר וסוגרים אותם בחלק העליון ששמרנו. מסדרים את הקישואים הממולאים בתבנית אפייה וסביבם הירקות. יוצקים מעל את הרוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות חצי שעה עד שהקישואים מבושלים.