מתכון

קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין

אוגוסט 2019
8 דירוגים
קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

בסיס הפאי הוא ללא טיפת שומן, ללא ביצים, עם שני מרכיבים בלבד (ומלח), ומוכן בשתי דקות עבודה

מתכון פטנט של דורעם גונט, המבוסס על בצק יוגורט מהמטבח הטורקי, שהופך על פיהם את הכללים לבצק פאי: ללא טיפת שומן, ללא ביצים, עם שני מרכיבים בלבד (ומלח), ובשתי דקות עבודה. עיצוב הפאי באופן חופשי יוצר מראה כפרי יפהפה. מתוך ספרה החדש של אפרת ליכטנשטט 'אז מה את עושה כל היום?'

תבנית פאי בקוטר 26-28 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים‭ ‬את‭ ‬הקלתית

1

מערבבים‭ ‬בקערה‭ ‬גדולה‭ ‬את‭ ‬הקמח‭ ‬עם‭ ‬היוגורט‭ ‬והמלח‭ ‬עד‭ ‬שנוצר‭ ‬בצק‭ ‬רך‭ ‬ואחיד‭. ‬יוצרים‭ ‬מהבצק‭ ‬כדור‭, ‬משטחים‭ ‬אותו‭ ‬לצורת‭ ‬דיסקית‭ ‬עבה‭, ‬עוטפים‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד‭ ‬ושומרים‭ ‬במקרר‭ ‬לפחות‭ ‬חצי‭ ‬שעה‭, ‬אפשר‭ ‬גם‭ ‬ללילה‭ ‬שלם‭.‬

מכינים‭ ‬את‭ ‬המלית

2

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים את קוביות הבטטה בתבנית ומזלפים מעט שמן זית. מערבבים מעט עם הידיים כדי שכל הקוביות יהיו עטופות בשמן. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ-40 דקות עד שהבטטה רכה ושחומה. לא מכבים את התנור.

3

שמים בקערה גדולה את כל שאר חומרי המלית ומערבבים. מוסיפים את הבטטות הצלויות (שומרים כמה קוביות בצד), מערבבים היטב.

מרכיבים‭ ‬את‭ ‬המאפה

4

משמנים היטב את תבנית הפאי, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה גדול ודק מאוד (בעובי 3-2 מ"מ). מגלגלים את הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית הפאי, ומשאירים את השוליים גולשים כלפי חוץ.

5

מוסיפים את המלית ומפזרים אותה בצורה אחידה. מקפלים את שולי הבצק פנימה על המלית (כמו בצילום). מקשטים מעל בקוביות הבטטה שנשמרו ובכמה עלי תימין.

6

אופים 30-20 דקות עד שהקיש מזהיב והמלית יציבה.מצננים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.

אז מה את עושה כל היום? ספר הבישול של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
אז מה את עושה כל היום? ספר הבישול של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

אז מה את עושה כל היום? כתיבה, עיצוב, צילומים וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט, הוצאת כתר. כשר. 204 עמ'. 108 שקלים