מתכון

קיש ריקוטה, פרמזן, ארטישוק וזיתים שחורים

מאי 2017
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

קיש עם מלית עשירה במיוחד עם שילוב טעמים מקורי אך דרמטי, שיכול להכנס בקלות לקלאסיקה הביתית שלכם.

קיש עם מלית עשירה במיוחד עם שילוב טעמים מקורי אך דרמטי, שיכול להכנס בקלות לקלאסיקה הביתית שלכם.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למלית:

לרויאל:

לקלתית:

למלית:

לרויאל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.

4

אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.

5

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.

מכינים את הארטישוקים:

6

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן וארטישוקים ומקפיצים כ-5 דקות עד להזהבה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום ואורגנו ומערבבים. מצננים.

מכינים רויאל:

7

טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

מרכיבים את הקיש ואופים:

8

מורחים גבינת ריקוטה על הקלתית בשכבה אחידה, מסדרים מעל ארטישוקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים גבינת פקורינו וזיתים.

9

אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.