מתכון

קלמרי ומרגז צלויים עם אפיו גזר ותרד

אוקטובר 2019
2 דירוגים
קלמארי ומרגז צלויים עם אפיו גזר ותרד של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קלמארי ומרגז צלויים עם אפיו גזר ותרד של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אם עוצמים את העיניים, אפשר לדמיין שהמנה הזו מגיעה מעיר נמל דמיונית, שיושבת איפשהו על הנתיב שבין יוון לספרד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאפיו גזר ותרד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את האפיו

1

חולטים תרד כדקה במים רותחים ומעבירים למסננת.

2

ממיסים חמאה בסיר קטן ומאדים גזרים כ-10 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהם מתרככים מעט.

3

יוצקים יין ומבשלים 5-4 דקות עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין והגזרים במרקם אל-דנטה. מכבים את הלהבה.

4

מוסיפים מיץ לימון ואת התרד החלוט ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים ומתקנים תיבול. מכסים ושומרים חם.

צולים מרגז וקלמארי ומגישים

5

מתבלים קלמרי במלח ומברישים בשמן זית. מברישים גם נקניקיות בשמן זית.

6

מלהיטים היטב מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות וצולים את פרוסות המרגז 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהן מתקשות מעט. מוסיפים את הקלמארי וצולים עוד 2 דקות עד שהקלמרי מוכנים.

7

מניחים את תבשיל הגזר בצלחות הגשה אישיות ומעליו את הקלמארי והמרגז.