מתכון

קלצונה במילוי בראוניז

אוקטובר 2019
2 דירוגים
קלצונה במילוי בראוניז של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
קלצונה במילוי בראוניז של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

מאפי קלצונה שבתוכם בלילת בראוניז הנאפית חלקית. המלית שמתקבלת היא מעין פאדג' רך וממכר

אם אין לכם כוח, גם ממרח נוטלה יתאים – ממירים את מלית הבראוניז בצנצנת נוטלה גדולה (850 גרם).

בצק פיצה בסיסי לקינוחים

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית בראוניז

לאפייה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל (בפולסים של 15 שניות, אחרת השוקולד עלול להישרף). מעבדים ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד־חמאה. מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומעבדים במהירות בינונית לתערובת חלקה ונטולת גושים.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. מחלקים בצק ל־3 חלקים שווים ומשטחים כל חלק לעיגול בעובי של כ־1/2 ס"מ. מברישים 1 ס"מ משולי הבצק בביצה טרופה (הביצה תשמש כדבק לסגירת המאפים).

3

בעזרת כף (או כף גלידה) מניחים כשליש ממלית הבראוניז במרכז כל עיגול בצק. סוגרים כל עיגול לחצי, מהדקים היטב את השוליים וצובטים אותם ליצירת קפלים קטנים (כך המלית לא תברח החוצה במהלך האפייה).

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מברישים את חצאי העיגולים הממולאים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם שקדים ושומשום שחור. מניחים בתבנית לתפיחה של כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל־220 מעלות.

5

מעבירים לתנור ואופים כ־15 דקות עד שהקלצונה משחימים.