הצד המתוק של הפיצה

פיצות מתוקות

שף–קונדיטורית ליאור משיח לוקחת את בצק הפיצה הבסיסי והמחוספס לטיול במחוזות חדשים, ומגלה עד כמה הוא בעצם אוהב מתיקות 
אוקטובר 2019

פיצת נוטלה הפכה מזמן לקינוח לגיטימי שמגישים אפילו בפיצריות השמרניות ביותר באיטליה ובצדק. הבצק הרבגוני (והטבעוני!) של הפיצה המלוחה יכול להפוך לבסיס מעולה להמון מאפים מתוקים- גם כאלו שאופים פתוחים -ממש כמו פיצה עם טופינג של גבינה ופירות, וגם מאפי תלישה, סהרונים ממולאים, לחמניות מתוקות ואפילו דונאטס. אני מאוד אוהבת להשתמש בבצק הפיצה ליצירת מתוקים כי הוא מגיע מעולם אחר ומביא איתו גוון ניטרלי שאפשר לצבוע בכל טעם שרוצים, הוא מאוד גמיש ונוח לעבודה: יש לו יכולת להתפתל וללבוש אינספור צורות בלי להיקרע או להיהרס. הוא דל בשומן, לכן מאוד פתוח לתוספות עשירות ואחרי האפייה הוא
מניב מאפים רכים מבפנים ופריכים מאוד מבחוץ. בקיצור, מדובר בחבר אמת לימים שהולכים ומתקררים.

לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל

2 דירוגים
לחמניות נורדיות עם בצק פיצה שמתפקד מעולה כי קל לפתל ולעצב אותו. במקום קינמון והל, שילבתי קרם פיסטוק ופטל למתכון המלא
דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג של ליאור משיח. צילום: טל סיון; ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג של ליאור משיח. צילום: טל סיון; ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג

2 דירוגים
האפייה מאפשרת להכין את הדונאטס בקלות ומרחיבה את המגוון שכן כמעט כל בצק יתאים: מבצק שמרים ועד בלילת עוגה בחושה למתכון המלא