מתכון

קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף

מאי 2019
1 דירוגים
קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין
קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף של השפית פרידה רז. צילום: טל סיון-צפורין

קלצונה משובחת ועשירה בכל טוב שלא תשאיר אף אורח אדיש. מאיטליה באהבה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבלים יחד קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר עד שמתחיל להיווצר בצק.

2

מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד.

3

מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים עד הכפלת הנפח.

4

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח קלות לעיגולים.

5

מורחים על חציו של כל עיגול אחד מסוגי הטפנד ורוטב עגבניות, מפזרים גבינות, טונה ואחד מסוגי הירקות ועלי בזיליקום. חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית.

6

מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה.

7

אופים 15 דקות בתנור שחומם ל-220 מעלות עד שהמאפים משחימים.