צינורות פסטה ממולאים בתערובת גבינות עשירה עם עשבי תיבול בסגנון איטלקי קלאסי, שנאפים ברוטב פיצה תוצרת בית תחת שמיכת מוצרלה זהובה. מנת אירוח פשוטה להכנה שמכינים במחבת אחת.
כדאי לדעת את הקנלוני אפינו במחבת שקשוקה בקוטר 20 ס"מ.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שום תוך כדי ערבוב דקה־שתיים להזהבה. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט עלי בזיליקום, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15־20 דקות להסמכת הרוטב. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. מעבירים חצי מכמות הרוטב לקערה ושומרים בצד.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף.
מזלפים את המילוי לתוך צינורות קנלוני. מסדרים את הקנלוני על הרוטב שנותר במחבת בשתי קומות. יוצקים מעל הקנלוני הממולאים את הרוטב ששמרנו בצד, מפזרים מוצרלה ואופים כ־40 דקות להשחמה.החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
למילוי
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1
מכינים את המילוי
2
3
4
5