מתכון

קסטה שוקו-שוקו עם רוטב פירות יער

ספטמבר 2019
1 דירוגים
קסטה שוקו-שוקו עם רוטב פירות יער של מיכל בוטון. צילום: דן לב. סטיילינג: תמי סגל
קסטה שוקו-שוקו עם רוטב פירות יער של מיכל בוטון. צילום: דן לב. סטיילינג: תמי סגל

לקסטה ביתית יש פוזה של קינוח מושקע, במיוחד כשמגישים אותה עם רוטב פירותי נוצץ

מה שנחמד בקסטה מבצק שק"ם הוא שהביסקוויט הרך "זורם" עם המלית ויוצר חוויית אכילה הרמונית יותר. מעכשיו זה הולך להיות הבצק המועדף עלי להכנת קסטות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגנאש מוקצף

לרוטב פירות יער

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים גנאש

1

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים רוטב פירות יער

2

מבשלים פירות יער, סוכר ומיץ תפוזים במחבת על להבה בינונית עד לבעבוע קל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם. מצננים ומעבירים למקרר עד ההגשה.

מכינים את הבצק ואופים

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד.

5

לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים 24 עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים בתבנית.

6

אופים 7 דקות עד שהבצק נראה מעט יבש ומצננים.

מרכיבים את הקסטות

7

מעבירים את הגנאש לקערת מיקסר נקייה ומקציפים במהירות גבוהה רק עד לקבלת קרם סמיך ויציב (יש להיזהר מהקצפת יתר). מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

8

הופכים מחצית מכמות העוגיות כך שהחלק השטוח שלהן פונה כלפי מעלה ומזלפים עליהן גנאש שוקולד מוקצף. מכסים עם עוגייה נוספת ולפני ההגשה יוצקים מעל רוטב פירות יער.

9

שומרים עד שבוע במקפיא ומפשירים 10 דקות לפני ההגשה.