מתכון

קעאק אל עיד

דצמבר 2019
2 דירוגים
קעאק אל עיד. צילום: רן בירן
קעאק אל עיד. צילום: רן בירן

בשונה ממעמולים הממולאים בתמרים ועשוים בצק סולת, את הקעאק אל עיד מכינים מבצק על בסיס קמח חיטה

בדומה למעמולים – גם לעוגיות הללו יש לב עשוי תמרים טחונים. הבצק רך ונימוח וכיף לטבול את העוגיות בקפה או בתה לא ממותקים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מסטיקה ומחלב בקערה רחבה. מוסיפים חמאה רכה, לשים ביד לבצק אחיד, מכסים בניילון רפוי או מגבת ומניחים בצד לשעה. כעבור שעה מוסיפים 2/1 כוס מים ולשים לבצק אחיד. נותנים לבצק לנוח 1/2 שעה.

מכינים את המלית

2

טוחנים תמרים מגולענים עם קינמון ואגוז ומוסקט למחית אחידה במעבד מזון.

מעצבים ואופים

3

מחממים תנור ל־200 מעלות. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 15־20 גרם אחד. מרדדים כל כדור בעזרת היד לאליפסה שטוחה. מניחים במרכז כל אליפסה ככפית ממלית התמרים ומגלגלים אותה לגליל. אוחזים את הגליל בשני הקצוות ומפתלים אותו לטבעת. מרחיבים מעט את החלל במרכז הטבעת בעזרת האצבע.

4

מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים קטנים ואופים כ־10 דקות לגוון זהוב אבל לא שחום.