מתכון

קעק

מעין פיתה מתוקה שמוגשת לעיתים עם הכנאפה. נדרש סיר חשמלי ייעודי להכנת פיתות, אם כי גם טאבון יעשה את העבודה

4,154 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
קעק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
קעק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מגישים עם כנאפה 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה ולשים כ־5 דקות עד לקבלת בצק במרקם דביק.

2

מקמחים קערה ומעבירים אליה את הבצק. מקמחים גם את פני הבצק מלמעלה ועוטפים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים את הקעק

3

מחלקים את הבצק ל־6 כדורים אחידים. נעזרים במעט קמח כי הבצק דביק.

4

שמים את השומשום בקערה רחבה, ובקערה נפרדת מערבבים מים וסילאן. לוקחים כדור בצק, טובלים אותו במים עם הסילאן ואז מגלגלים בשומשום עד שכולו מצופה. מניחים על משטח העבודה. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק. מפזרים מעט שומשום על משטח העבודה ומרדדים את כדורי הבצק לדיסקיות אליפטיות שטוחות ודקות בעובי 2־3 מ"מ. קורצים בעזרת כוס קטנה עיגול בחלק העליון של כל אליפסה (ומקבלים בצק שנראה כמו תיק יד). מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים כרבע שעה.

5

מפזרים מעט שומשום על משטח העבודה ומרדדים את כדורי הבצק לדיסקיות אליפטיות שטוחות ודקות בעובי 2־3 מ"מ. קורצים בעזרת כוס קטנה עיגול בחלק העליון של כל אליפסה (ומקבלים בצק שנראה כמו תיק יד). מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים כרבע שעה.

6

מחממים סיר ייעודי להכנת פיתות. מכניסים כל קעק לסיר לכדקה עד שהוא מתנפח כמו פיתה ומזהיב. הופכים ואופים כדקה נוספת. מוציאים מהסיר, מצננים ושומרים בשקית אטומה.

7

בהגשה פותחים כל קעק ומכניסים אליו חתיכת כנאפה.