מתכון

קפה לאטה עם דלעת מתובלת

נובמבר 2019
3 דירוגים
קפה לאטה עם דלעת מתובלת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
קפה לאטה עם דלעת מתובלת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

משקה הדגל של עונת החורף בחו"ל הוא קפה שמשלב בתוכו דלעת. עד שהיום אפשר למצוא גרסאות ל"פאמפקין ספייס לאטה"

לפני כמה שנים סטארבאקס השיקו תפריטי משקאות עונתיים שהפתיע בפופולריות שלו. קצת הזוי שהתפריט הזה נולד רק לאחרונה כי זה רעיון פשוט מושלם. הוא תפס, חוץ מבארץ, מה שלא משאיר לנו ברירה אלא להכין אותו לבד. במתכון יש סוכר אבל אתם ממש לא חייבים להשתמש בו, לי המתיקות של דלעת מספיקה.

מתכון לתבלין דלעת

מתכון למחית דלעת ביתית

לבלוג של ליאור משיח על דלעת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר (רק אם מעדיפים משקה מתוק) במיקסר בעזרת וו הקצפה, רק עד קבלת קצפת יציבה. שימו לב: הקצפת יתר תגרום לקצפת להישבר יצירת גושים וזה בלתי הפיך. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ושומרים בצד.

2

מערבבים חלב ודלעת בסיר בינוני אם רוצים מוסיפים סוכר. מוסיפים תמצית וניל, תבלין דלעת וקפה נמס - אם אתם מכינים את הקפה מקפה אספרסו לא מוסיפים לתערובת אלא מוזגים אותו לשני ספלי הגשה - מערבבים מעל להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.

3

מסירים מהאש ומוזגים לספלים. מזלפים מעל הספלים את הקצפת (אם לא רוצים לזלף אפשר פשוט להניח קצפת מעל המשקאות בעזרת כף).