מתכון

קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות

פברואר 2020
2 דירוגים
קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

את העגבניות מחליפים בתותים, שגם הם משתדכים יפה לחומץ בלסמי, לגבינות ולעשבי תיבול

אם רוצים להעניק למוצרלה הניטרלית מטעמו של הרוטב, אפשר להשרות אותה בו שעתיים-שלוש מראש.

סירופ תות

חומרים ל- 500 מ”ל סירופ:
2 כוסות תותים שטופים, קטומי גבעולים וחתוכים לרבעים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
+ מבשלים תותים במים 20 דקות עד שהם מאבדים את כל צבעם לטובת הנוזלים. מסננים החוצה את התותים החיוורים ומחזירים את הנוזלים לסיר.
+ מחזירים לכיריים, מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות ברתיחה עדינה עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ. שומרים בקירור במשך 4-3 חודשים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב בלסמי-תות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

2

מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב, מערבבים ומגישים.