מתכון

קציצות בקלה ברטטוי

מרץ 2020
2 דירוגים
קציצות בקלה ברטטוי של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות בקלה ברטטוי של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

גם דג תמים ופשוט כמו בקלה מקבל הזדמנות לרגש, כשמכינים ממנו קציצות ומגישים בסיר של רטטוי

אפשר להמיר בדג קוד (קצת יותר יקר) או בכל דג לבן אחר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לרטטוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מספיגים פרוסות לחם במים, סוחטים היטב ומפוררים.

2

מערבבים את כל חומרי הקציצות (למעט השמן לטיגון) ומקררים כשעה להתייצבות.

3

יוצרים מתערובת הדגים קציצות בקוטר 3 ס”מ ומטגנים במחבת חמה עם שמן משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים רטטוי

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

5

מברישים פרוסות חציל במעט שמן זית, מתבלים במלח ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

6

חותכים את פרוסות החציל לקוביות ומעבירים למחבת. מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מוסיפים שמן זית רק במידת הצורך (החצילים יפרישו שמן שספגו). מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים בקערה.

7

מוסיפים למחבת קישואים ומעט שמן (אם צריך) ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ועגבנייה ומטגנים 3-2 דקות. מחזירים את החצילים והבצל למחבת, מוסיפים תימין ושום ומבשלים יחד 7-5 דקות לאיחוד טעמים. מתבלים במלח.

מסיימים את הבישול ומגישים

8

מוסיפים את הקציצות לרטטוי ומבשלים 10 דקות לספיגת טעמים.