אפשר להמיר בדג קוד (קצת יותר יקר) או בכל דג לבן אחר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לרטטוי
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מספיגים פרוסות לחם במים, סוחטים היטב ומפוררים.
2
מערבבים את כל חומרי הקציצות (למעט השמן לטיגון) ומקררים כשעה להתייצבות.
3
יוצרים מתערובת הדגים קציצות בקוטר 3 ס”מ ומטגנים במחבת חמה עם שמן משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
מכינים רטטוי
4
מחממים תנור ל-190 מעלות.
5
מברישים פרוסות חציל במעט שמן זית, מתבלים במלח ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
6
חותכים את פרוסות החציל לקוביות ומעבירים למחבת. מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מוסיפים שמן זית רק במידת הצורך (החצילים יפרישו שמן שספגו). מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים בקערה.
7
מוסיפים למחבת קישואים ומעט שמן (אם צריך) ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ועגבנייה ומטגנים 3-2 דקות. מחזירים את החצילים והבצל למחבת, מוסיפים תימין ושום ומבשלים יחד 7-5 דקות לאיחוד טעמים. מתבלים במלח.
מסיימים את הבישול ומגישים
8
מוסיפים את הקציצות לרטטוי ומבשלים 10 דקות לספיגת טעמים.