מתכון

קציצות בקלה ברטטוי

גם דג תמים ופשוט כמו בקלה מקבל הזדמנות לרגש, כשמכינים ממנו קציצות ומגישים בסיר של רטטוי

מרץ 2020
קציצות בקלה ברטטוי של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות בקלה ברטטוי של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

אפשר להמיר בדג קוד (קצת יותר יקר) או בכל דג לבן אחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לרטטוי

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מספיגים פרוסות לחם במים, סוחטים היטב ומפוררים.

2

מערבבים את כל חומרי הקציצות (למעט השמן לטיגון) ומקררים כשעה להתייצבות.

3

יוצרים מתערובת הדגים קציצות בקוטר 3 ס”מ ומטגנים במחבת חמה עם שמן משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים רטטוי

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

5

מברישים פרוסות חציל במעט שמן זית, מתבלים במלח ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

6

חותכים את פרוסות החציל לקוביות ומעבירים למחבת. מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מוסיפים שמן זית רק במידת הצורך (החצילים יפרישו שמן שספגו). מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים בקערה.

7

מוסיפים למחבת קישואים ומעט שמן (אם צריך) ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ועגבנייה ומטגנים 3-2 דקות. מחזירים את החצילים והבצל למחבת, מוסיפים תימין ושום ומבשלים יחד 7-5 דקות לאיחוד טעמים. מתבלים במלח.

מסיימים את הבישול ומגישים

8

מוסיפים את הקציצות לרטטוי ומבשלים 10 דקות לספיגת טעמים.