מתכון

קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול

קיבוץ גלויות בסיר: הפול מתבשל עם כורכום ובצל בהשראת המטבח המרוקאי. אליו מצטרפים עשבי תיבול בהשראת המטבח הפרסי

דצמבר 2015
קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה
קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה

בפסח מגישים עם אורז, אבל גם קוסקוס ילך כאן טוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

להגשה

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בפול טרי, חולטים אותו 10 דקות במים רותחים ומקלפים (אם משתמשים בפול קפוא, אין צורך לחלוט אותו קודם).

2

מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים מכוסה כחצי שעה במקרר.

3

מכינים את הרוטב: מאדים בצל ושום בסיר רחב עם שמן על להבה נמוכה-בינונית כ-5 דקות עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים כורכום ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-10 דקות. שימו לב שלא נשרף.

4

מוסיפים את עשבי התיבול, ציר עוף ומלח ומביאים לרתיחה עדינה.

5

מבשלים את הקציצות ברוטב: יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ מתערובת הקציצות ומוסיפים אותם לרוטב. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

גיוונים

  • מחליפים את בשר הכבש בכמות זהה של הודו טחון.
  • אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להשתמש בצרור פטרוזיליה.
  • במקום קמח מצה אפשר להשתמש בפירורי לחם