מתכון

קציצות דגים בציר לימוני

מצננים את התערובת במקרר חצי שעה, יוצרים ממנה כדורים קטנים, מוסיפים כוסברה ומלח - ובתיאבון

קציצות דגים בציר לימוני של סוליקה. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורי
קציצות דגים בציר לימוני של סוליקה. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את העור מהדגים וקוצצים אותם לקוביות קטנות. מכניסים לקערה ומוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מלח, שמן זית והכוסברה. שומרים בצד מעט כוסברה להגשה. מערבבים ומכניסים למקרר לחצי שעה בערך.

2

מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים קטנים במשקל של כ-35 גר' ומשטחים אותם.

3

יוצקים לסיר את ציר הדגים, מוסיפים את הקציצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל לצמצום הרוטב, כ-25 דקות.

להגשה

4

מוסיפים כוסברה ומלח לפי הטעם ומגישים.