רעות הופכת את הדג — סמל השפע והפריון ולכן חבר כבוד בשולחן ראש השנה — לקציצות קטנות. הרוטב עשוי מתועפות של פלפלים: טריים, מיובשים, שלמים וטחונים — כולם נכנסים לסיר ויוצרים הרמוניה ססגונית, שעוטפת את הקציצות הרכות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
שמים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים היטב 3 דקות. מעבירים למקרר ל-30 דקות.
2
מרטיבים מעט את כפות הידיים במים ויוצרים קציצות בגודל משמש.
מכינים את הרוטב, מבשלים ומגישים:
3
מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים פלפלי שושקה, פלפים חריפים ושאטה 4-3 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך ולהזהיב.
4
מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות עד שהתבלינים מעלים ניחוחות.
5
יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מניחים את הקציצות ברוטב המבעבע, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית.
6
מגישים חם עם חלה או לחם. שומרים עד 5 ימים במקרר.