מתכון

קציצות דגים ברוטב פלפלים

הצטיידו לכם בפרוסה גדולה של לחם רך כי חבל להשאיר בצלחת אפילו טיפה מהרוטב

יולי 2017
69284
69284

רעות הופכת את הדג — סמל השפע והפריון ולכן חבר כבוד בשולחן ראש השנה — לקציצות קטנות. הרוטב עשוי מתועפות של פלפלים: טריים, מיובשים, שלמים וטחונים — כולם נכנסים לסיר ויוצרים הרמוניה ססגונית, שעוטפת את הקציצות הרכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

שמים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים היטב 3 דקות. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

2

מרטיבים מעט את כפות הידיים במים ויוצרים קציצות בגודל משמש.

מכינים את הרוטב, מבשלים ומגישים:

3

מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים פלפלי שושקה, פלפים חריפים ושאטה 4-3 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך ולהזהיב.

4

מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות עד שהתבלינים מעלים ניחוחות.

5

יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מניחים את הקציצות ברוטב המבעבע, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית.

6

מגישים חם עם חלה או לחם. שומרים עד 5 ימים במקרר.