מתכון

קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה

בהכנת הקציצות אפשר להוסיף או להחליף חלק מכמות הדגים בסרדינים טריים. זה יעשיר את חוויית הים שבצלחת

דצמבר 2018
קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה של שף ניר תמרי. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש
קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה של שף ניר תמרי. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לרוטב

אופן ההכנה

לקציצות

1

מרסקים בבלנדר את החצילים היטב לכדי משחה חלקה. מערבבים את כל החומרים ולשים היטב עד שהמסה מעורבבת היטב. מכסים את התערובת ומניחים בקירור למנוחה של חצי שעה.

לרוטב

2

מחממים את השמן על אש בינונית בסיר רחב ושטוח ומוסיפים את פלפל הצ'ומה. מערבבים עד בעבוע מסביב לחתיכות השום. אחרי כחצי דקה של בעבוע עדין מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומיד מוסיפים את התרכיז וחצי כוס מים. מערבבים הכל יחדיו 2 דקות ומצמצמים (כל פעם מוסיפים קצת מים ומצמצמים). מוסיפים את שאר המים, מיץ הלימון והפלפלים ומביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה. טועמים ומוסיפים מלח.

להרכבת המנה

3

יוצרים בידיים רטובות כדורים שטוחים בקוטר 6 ס"מ ועובי של 1.5 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב על אש נמוכה. מבשלים כ-10 דקות בסיר מכוסה.