אפשר לאכול אותן קרות בכריך, לשדך להן רוטב עגבניות עדין וכמובן להגיש אותן חמות כמנה עיקרית. את הרעננות שלהן הן חבות לתועפות קליפת לימון, ומה שקושר אותן זה תפוח אדמה מאודה (חשוב לאדות כדי לא לקבל תפוח אדמה שספח הרבה מים). תפוח האדמה גם מרגיע את הטעם הימי ותורם למרקם רך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון
להגשה
אופן ההכנה
1
מאדים תפוחי אדמה בסלסילת אידוי 20 דקות, מצננים ומגררים דק.
2
מערבבים את תפוחי האדמה עם שאר החומרים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
3
יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס”מ (60 גרם לקציצה) ומצפים בקמח מצה.
4
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומוכנות. כדאי לטגן קודם קציצה אחת לניסיון, לחצות ולבדוק אם החלק הפנימי התבשל.
5
מגישים חם או בטמפ’ חדר לצד רוטב חזרת ופרוסות לימון.