מתכון

קציצות דגים של רחל דיין

אפריל 2019
3 דירוגים
קציצות דגים של רחל דיין. צילום: שונית וויס
קציצות דגים של רחל דיין. צילום: שונית וויס

קציצות הדגים שרחל דיין למדה לבשל בילדותה קיבלו טויסט של שף מידי יורם ניצן. מתכון מהספר "סבתא בישלה גורמה".

רחל דיין נולדה ב 1940- במרוקו ולמדה מאמה להכין את קציצות הדגים כשהיתה נערה. רחל נפגשה עם יורם ניצן ב"מול ים", והוא מספר שהיא לקחה מייד את המושכות לידיה ותפעלה את הטבחים כאילו היא עובדת במקום מאז ומעולם. המנה שהכין ניצן בהשראתה נשארה קרובה לזו של רחל מבחינת חומרי הגלם והטעמים, אלא שניצן ויתר כליל על הבישול ויצר טרטר לוקוס עם צ'ילי ומלפפון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

‎מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר, מביאים ‎לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-40 דקות עד שהרוטב ‎מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

משרים את הדגים:

2

מניחים את הדגים בתבנית עמוקה. יוצקים ‎עליהם מיץ לימון, מתבלים במלח ומפזרים מעל קמח. מכסים בניילון ‎נצמד, מעבירים למקרר ל-30 דקות ושוטפים.

מכינים את הקציצות:

3

מרתיחים שפע מים בסיר רחב.

4

טוחנים את הדגים במעבד מזון עם כוסברה, פטרוזיליה, פלפל חריף ‎ולחם. מוסיפים קמח מצה או פירורי לחם, מלח, פלפל, ראס אל חנות, ‎כמון ושמן ומערבבים לאיחוד. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי ‎פינג פונג. ‎

5

מבשלים את הקציצות כ-5 דקות במים הרותחים (אם הסיר אינו ‎גדול דיו, מבשלים בכמה מחזורים). מוציאים בעזרת כף, מעבירים לסיר ‎עם הרוטב ומבשלים יחד כ-10 דקות.