רוטב אגריסטדה הוא אחד מהמרכיבים המיוחדים והמזוהים ביותר עם המטבח הספניולי. הוא מזכיר בשמל, אבל הוא פרווה ומבוסס על מיץ לימון במקום על חמאה. זהו רוטב קטיפתי וחמצמץ שמחמיא לכל מנת דג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לרוטב אגריסטדה
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
טוחנים במעבד מזון דג, בצלים, סלרי, שום ופטרוזיליה לתערובת אחידה. מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה או פירורי לחם ומערבבים לתערובת יציבה. יוצרים קציצות בגודל רצוי.
2
מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק דקות ומטגנים את הקציצות 2־3 דקות מכל צד להזהבה יפה.
בינתיים מכינים את הרוטב
3
טורפים את כל המרכיבים בקלחת קרה ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב 3־5 דקות להסמכה. מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה.
4
מגישים את קציצות הדג עם רוטב האגריסטדה ובצל ירוק.