מתכון

קציצות דלעת ואגוזים

יוני 2019
1 דירוגים
קציצות דלעת ואגוזים. צילום: shutterstock
קציצות דלעת ואגוזים. צילום: shutterstock

קציצות מענגות ומהירות וקלות להכנה, שניתן להכין גם בגרסה טבעונית

הטבעונים שבחבורה יכולים לוותר על הביצים (בתערובת ובציפוי). התוצאה תהיה מעט דחוסה יותר אך עדיין טעימה מאוד.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים קוביות דלעת בסיר עם מי מלח כ-20 דקות לריכוך. מסננים, מייבשים ומעבירים לקערה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.

2

מועכים את הדלעת לפירה בעזרת מזלג, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

3

מעצבים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ בידיים רטובות או משומנות. טובלים כל קציצה בביצה ומצפים בשומשום. מסדרים את הקיצות בתבנית ומתיזים עליהן ספריי שמן.

4

אופים 20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים. מגישים חם לצד לבנה עם שמן זית.