מתכון

קציצות חומוס ועוף

נובמבר 2015
1 דירוגים
קציצות חומוס ועוף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
קציצות חומוס ועוף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

קציצות עוף בטעם פלאפל

איך מכינים קציצות עוף אפויות פריכות ועסיסיות במיוחד? מוסיפים עסיסיות בעזרת בצל מגורר ומגלגלים בביצה ופירורי לחם שמעניקים מעטה פריך. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי (לא חובה):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן.

2

מרסקים חומוס במעבד מזון. מוסיפים עוף, שום, בצל, תבלינים וביצה ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה.

3

יוצרים קציצות, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומניחים בתבנית. משמנים או מתיזים ספריי שמן.

4

אופים כ-30 דקות, עד שהקציצות מוכנות.

כל הסודות לקציצות אפויות ופריכות
מוסיפים עסיסיות – בצל מגורר, מחית של כרישה, תפוחי אדמה או בטטה.
מוסיפים אווריריות – קורט סודה לשתייה, ביצים ופירורי לחם.
מוסיפים ארומה – עשבי תיבול טריים או יבשים.
מוסיפים פריכות – ציפוי של שומן או ביצה ומעליו פירורי לחם (יבש או טרי, אפשר גם פירורי גריסיני או פירורי פנקו יפניים), זרעי שומשום (רגיל ושחור) או קצח, שבבי דגנים שונים כמו: בורגול, קוסקוס או סולת ותבלינים כתושים כמו זרעי כוסברה קלויים וכתושים