"זאת המנה שאני מכין לארוחת הצוות במסעדה. מדובר באחד מהמאכלים שאני הכי אוהב, כי הוא משלב את כל קשת הטעמים: חמוץ, מתוק וחריף".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לרוטב
לאורז הפרסי
לתפוחי האדמה
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט שמן, ומעבירים למקרר לשעה.
2
מכדררים קציצות במשקל 30 גרם האחת ומעבירים למקרר ל־4 שעות נוספות לפחות.
3
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקציצות בכמה סבבים כ־5 דקות להזהבה. מעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
4
מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים פלפלים חריפים דקה־שתיים לחריכה. קוצצים ושומרים בצד.
5
באותו סיר מטגנים בצל 5-6 דקות להזהבה. מוסיפים נענע יבשה, רכז רימונים, דובדבנים ואת הפלפלים החריפים, מערבבים, מוסיפים ציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים ארטישוק ירושלמי ואת הקציצות (אם צריך, מוסיפים עוד ציר לכיסוי), מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה שעה וחצי.
6
בינתיים מכינים את האורז: מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים בכף מלח ואורז, מבשלים כ־10 דקות למצב אל דנטה. מסננים לקערה גדולה.
7
במקביל מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים בצל תוך כדי ערבוב 5-6 דקות להזהבה. מוסיפים כורכום ומערבבים.
8
מוסיפים לקערת האורז את הבצל המטוגן, עשבי תיבול, כפית מלח ופלפל, מערבבים ושומרים בצד.
9
מכינים את תפוחי האדמה: מחממים שמן בסיר, מפזרים כורכום, מניחים תפוחי אדמה בתחתית בשכבה אחת, ומטגנים על להבה גבוהה 5 דקות להזהבה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים לסיר את תערובת האורז, מהדקים לתפוחי האדמה ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים מים, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים כ־25 דקות, עד שהאורז מוכן.
10
מרכיבים את המנה: מפזרים על הקציצות כוסברה ומגישים עם תבשיל האורז ותפוחי האדמה.