מתכון

קציצות מנגולד בתבשיל זיתים

ינואר 2020
5 דירוגים
קציצות מנגולד בתבשיל זיתים של של אתי ולינעמת–סוכר. צילום: אלה ברק
קציצות מנגולד בתבשיל זיתים של של אתי ולינעמת–סוכר. צילום: אלה ברק

תבשיל צמחוני חמצמץ עם רוטב על בסיס זיתים וקציצות על בסיס מנגולד

אתי ולינעמת–סוכר מארחת ארוחות וסדנאות של אוכל מצרי ופרסי בביתה שבבית שאן, וזוהי רק אחת משלל המנות שמוגשות לשולחן עמוס כל טוב, בדיוק כמו הלב הנדיב שלה, כשהיא מארחת. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים מנגולד, ומפרידים בין הגבעולים הלבנים לעלים הירוקים. קוצצים את החלק הירוק, חולטים במים רותחים עד ריכוך ומסננים. מניחים בצד. חותכים את הגבעולים למקטעים באורך 4־5 ס"מ ומשרים במי קרח. מסננים זיתים ממי הכבישה. מניחים בסיר עם מים עד כיסוי ומבשלים עד לרתיחה. מסירים מהאש ומסננים.

2

מחממים 2 כפות שמן במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את הזיתים וגבעולי המנגולד. מטגנים 2־3 דקות ומוסיפים מים עד כיסוי. מוסיפים שום, רסק עגבניות ותבלינים ומנמיכים את הלהבה.

במקביל, מכינים קציצות עלים

3

מערבבים את עלי המנגולד הקצוצים והחלוטים עם ביצה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים בהדרגה קמח מצה עד שנוצרת עיסה סמיכה.

4

מחממים 2 כפות שמן במחבת נפרדת. קורצים מהעיסה קציצות בגודל ביצה ומטגנים קלות משני הצדדים. מוציאים מהשמן ומעבירים לרוטב עם הזיתים. ממשיכים לבשל עוד 20 דקות ומגישים חם.