מתכון

קציצות סלמון ותרד עם ראיטה תרד וג'ינג'ר

קציצות נפלאות ועסיסיות בזכות הסלמון הבשרני. הג’ינג’ר מוסיף לראיטה חריפות מרעננת

מרץ 2020
קציצות סלמון ותרד עם ראיטה תרד וג'ינג'ר של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות סלמון ותרד עם ראיטה תרד וג'ינג'ר של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לראיטה תרד וג’ינג’ר

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

חולטים תרד במי מלח רותחים כדקה-שתיים, מסננים וסוחטים היטב. קוצצים דק. מערבבים עם שאר חומרי הקציצות ומקררים כשעה עד התייצבות.

2

יוצרים מתערובת הדגים קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס”מ ומטגנים במחבת עם מעט שמן מכל הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים ראיטה

3

חולטים תרד במי מלח רותחים כדקה-שתיים. מסננים וסוחטים היטב. שמים במעבד מזון עם שום, ג’ינג’ר וכוסברה ו-3-2 כפות יוגורט ומעבדים למחית. מוסיפים לשאר היוגורט ומערבבים. מתבלים במלח לפי הצורך.

4

מגישים את הראיטה לצד הקציצות או שומרים בקירור.