מתכון

קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה

ספטמבר 2019
3 דירוגים
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

הציפוי יוצר מעין "סוודר" לקציצה, כך שהיא גם סופחת טוב יותר את הרוטב וגם נותרת עסיסית במיוחד

והנה סודות הקציצה הטובה: משתמשים בנתחים שמתאימים לקציצות (ראו פירוט בהמשך), טוחנים אותם היטב (פעמיים ואפילו שלוש), מקפידים להוסיף לתערובת לחם שהושרה במים ונסחט והכי חשוב: מצפים את הקציצה בביצה ובקמח ומטגנים לפני שמוסיפים לרוטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לטיגון

לתבשיל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים שיני שום ואת כל סוגי הפלפלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב לצריבה קלה. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים דקה.

2

מוסיפים גרגרי חומוס, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד שהחומוס רך.

מכינים את הקציצות

3

מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה. משמנים את כפות הידיים ויוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6 ס"מ. מניחים ל- 10 דקות לספיגת טעמים.

4

מחממים שמן תירס במחבת רחבה ועמוקה. טובלים כל קציצה בביצה טרופה ובקמח ומטגנים 4-3 דקות משני הצדדים להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

5

מבשלים את הקציצות עם התבשיל ומגישים: מוסיפים את הקציצות המטוגנות לתבשיל, מכסים ומבשלים יחד 30 דקות על להבה נמוכה.

6

מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים על קוסקוס או עם חלה לניגוב.