מתכון

קציצות עוף, נענע וטחינה ברוטב סילאן

קציצות עוף עסיסיות ברוטב מתקתק

29,113 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות עוף, נענע וטחינה ברוטב סילאן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קציצות עוף, נענע וטחינה ברוטב סילאן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

גיוון:
הרוטב מצוין גם לקוביות סלק מבושלות

טחינה היא חומר גלם ידידותי, שמתחבר בקלות עם כל מיני תיבולים. הנה כמה מן החביבים עלינו:
טחינה ירוקה: מרסקים בבלנדר צרור נאה של פטרוזיליה חלוטה (או תערובת של עשבי תיבול כולל נענע וכוסברה) עם שאר מרכיבי הטחינה.
טחינה אסיאתית: מתבלים ½ כוס טחינה גולמית בכף מיץ לימון, כף רוטב סויה, ¼ כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ או מגורר (או ½ כפית כבוש) וטיפה שמן שומשום. אפשר לדלל במים. מתאים לסלטי כרוב, ירקות שורש וירקות ירוקים חלוטים.
טחינה אגוזים: מוסיפים לטחינה המוכנה 3 כפות אגוזי מלך טחונים. הולך טוב על ירקות ירוקים מאודים כמו שעועית וקולרבי.
טחינה מסאלה: מתבלים את הטחינה בכפית גדושה אבקת קארי ועוד קצת כורכום, שיעשה אותה צהובה במיוחד. הולך טוב על ירקות צלויים, במיוחד כרובית.
טחינה זעפרן: ממיסים כמה חוטי זעפרן במים חמים, מצננים אותם ומשתמשים בהם להכנת הטחינה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקציצות:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות:

1

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (הקירור תורם לצורה חלקה יותר. מי שממהר יכול לדלג).

מכינים את הרוטב:

2

מביאים את החומרים לרתיחה בסיר גדול ומנמיכים להבה.

מבשלים ומגישים:

3

מעצבים 24 קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בזהירות ברוטב. מגבירים מעט את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים ללא מכסה 10 דקות (אל תיבהלו מהקצף, הוא ייעלם במהלך הבישול). מסירים מהכיריים ומניחים לכמה דקות.

4

מוציאים את הקציצות מהרוטב בכף מחוררת ומזלפים עליהן טחינה גולמית. אפשר גם לשמור במקרר בתוך הרוטב עד שלושה ימים. הקציצות אפילו טעימות יותר למחרת.