החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקינואה:
לקציצות:
לטיגון:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הקינואה:
1
שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהמים נספגים לגמרי.
2
מכבים את הלהבה וממתינים עוד כ-10 דקות עד שהקינואה מבושלת וטבעות לבנות מופיעות במרכז הגרגרים. מפרידים את הגרגרים במזלג ומצננים.
מכינים את הקציצות:
3
מערבבים את החומרים בקערה. מכסים ומשהים במקרר לשעתיים.
4
יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומטגנים בשכבת שמן דקה כ-2 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
מכינים את הרוטב:
5
מחממים את החומרים במחבת כ-5 דקות עד הסמכה. מתקנים תיבול.
6
בסמוך להגשה מוסיפים את הקציצות לרוטב (רק מצד אחד), מפזרים כוסברה ומגישים.